Campionatul Judeţean de rugby U14, organizat de Stejarul, a primit şi aprecierile Federaţiei! Directorul de dezvolare al FRR, prezent la Buzău!

Campionatul Judeţean de rugby U14, competiţie pe care Stejarul a iniţiat-o în toamna trecută în premieră la nivel naţional, a atras şi atenţia Federaţiei Române de Rugby. Semnalele pozitive transmise de la această competiţie a determinat FRR să trimită un reprezentant la meciurile etapei a 5-a, programate sîmbăta trecută în sala de sport a Liceului Tehnologic „Henri Coandă”. Ciprian Popa, director de dezvoltare cu atribuţii în domeniul copiilor şi juniorilor a fost prezent la turneu şi a stat de vorbă cu profesorii implicaţi în această competiţie, fiind impresionat de ceea ce a găsit şi de proiectul iniţiat de preşedintele Stejarului, Vasile Niţă. „Este cea mai bună idee şi cea mai viabilă în momentul de faţă! Acest campionat judeţean, local, cum aţi reuşit dumneavoastră să-l organizaţi, dacă va fi dezvoltat în toate zonele judeţului Buzău sau acolo unde clubul are puncte de sprijin, va avea un succes în viitorii 3-4 ani. Pe termen scurt, este extraordinar ceea ce se întîmplă! Sînt 9 şcoli în momentul de faţă, ceea ce reprezintă un început”, a spus Popa.

 Şi Federaţia ar avea de cîştigat!

 De scopul final al acestui proiect, alcătuirea unei clase de rugby cu 30 de copii, la Liceul „Henri Coandă”, din care, ulterior, Stejarul să aleagă soluţii pentru echipele de juniori şi, pe viitor, pentru cea de seniori, ar putea beneficia şi Federaţia. Vîrfurile acestei generaţii ar putea ajunge la echipele naţionale! „La fel de important pentru dumneavoastră şi pentru noi, ca Federaţie, este ceea ce se întîmplă la nivel de rugby juniori. Este o echipă, la U16, foarte competitivă, anul trecut echipa de U18 a fost la turneul final, cu rezultate destul de meritorii. Ce vreau să scot în evidenţă: este clar că activitatea de mini-rugby şi rugby-tag produce copii, produce sportivi pentru activitatea de juniori. Rămîne ca din aceşti copii, să puteţi dumneavoastră, pentru echipa de seniori, să luaţi cîteva talente şi în al doilea rînd şi Federaţia să poată lua pentru echipa naţională viitorii componenţi”, a mai spus directorul FRR. 

IMG_20160130_114943 IMG_20160130_115546 IMG_20160130_120534 IMG_20160130_114721

line
footer
Cu sprijinul Netwave SRL | Designed by freelancer