Stejarul salută interesul tot mai mare pentru Campionatul Judeţean de rugby U14!

Impactul pe care îl are nou înfiinţatul Campionat Judeţean de rugby U14, proiect demarat de Stejarul în această toamnă, în premieră la nivel naţional, depăşeşte şi cele mai optimiste aşteptări. Plecată la drum cu doar 5 echipe, competiţia a ajuns acum la 7 formaţii, ba chiar ar fi fost 8 la etapa a 3-a, programată duminica trecută, dacă ar fi ajuns, aşa cum a promis, şi o selecţionată comună a Colegiilor Agricol şi Economic. În total, s-a ajuns la un număr de aproape 100 de copii, dintre care, crede preşedintele Stejarului, Vasile Niţă, se poate face o selecţie naturală pentru constituirea viitoarei clase de rugby, a 9-a, de la Liceul Henri Coandă. „Am început cu 5 echipe, ne-am dus la 6, acum văd că vor să vină din ce în ce mai mulţi. Acesta e un lucru extraordinar! Probabil că impactul a fost destul de mare, copiii sînt dornici de a face sport. E adevărat, e un sport mult mai greu decît orice alt sport, dar văd că lor le place, vin şi asta ne bucură foarte mult pentru că noi vom face o selecţie naturală. De ce spun selecţie naturală? Pentru că fiecare profesor vrea să cîştige, fiecare profesor îşi face o garnitură destul de frumoasă, copiii aceştia au calităţi şi noi putem face uşor selecţia pentru clasa de anul viitor, clasa a 9-a”, a punctat Vasile Niţă. Etapa a 3-a a Campionatului Judeţean de rugby U14 a avut şi o miză aparte, alegerea a 8 copii pentru o acţiune de selecţie organizată la sfîrşitul acestei săptămîni la Bîrlad, în vederea constituirii viitoarei naţionale U14 a României. „Aceşti copii sînt cei mai buni dintre cei mai buni, interesul nostru este ca ei să dovedească acolo că sînt foarte buni şi că noi, în acest campionat judeţean, facem un lucru deosebit, învăţăm copiii să joace rugby cu adevărat!”, a adăugat preşedintele Stejarului.

 nita

 

Şi profesorii sînt încîntaţi! 

Competiţia organizată de Stejarul a fost foarte bine primită şi de profesori. Ei cred că este importantă atît pentru mişcare, pentru sport, dar şi pentru performanţă, dacă se va dovedi pe parcurs că există înclinaţie din partea copiilor pentru acest sport.

Elena Potîrniche, Şcoala Pitulicea: „Este pentru prima dată cînd particip la o competiţie aşa importantă. Am venit să vedem, să mergem mai departe într-o altă competiţie. Am zis să facem un pic de mişcare, să mai lăsăm calculatorul deoparte şi ne bucurăm că sîntem aici şi vrem să vedem dacă avem copii pentru a merge mai departe la echipa României. Copiii sînt foarte interesaţi, sînt foarte mulţi dintre ei care vor să vină la o echipă de rugby din Buzău”

Constantin Pavel, Şcoala Berca: „Este pentru prima dată cînd la Şcoala Berca se va introduce acest nou sport, este o onoare pentru mine că am fost invitat de domnii care organizează această competiţie. Copiii au fost foarte încîntaţi, au participat activ la antrenamente, chiar dacă nu avem condiţiile necesare să facem pregătire, mai ales spre sezonul de iarnă. Ţinînd cont că predau la 3 şcoli, am găsit copii la toate cele 3 ca să participe la această competiţie.”

 

prof

 

line
footer
Cu sprijinul Netwave SRL | Designed by freelancer