Vă ţinem pumnii, băieţi!

Stejarul a ajuns în faţa marii provocări a sezonului. După ce a obţinut 6 victorii din tot atîtea meciuri în Seria Roşie din Grupa a 2-a valorică a Cupei României, echipa noastră s-a calificat în finala competiţiei, rezervată formaţiilor din Divizia Naţională de Seniori, un ultim act în care va întîlni pe CS Năvodari, cîştigătoarea detaşată din Seria Albastră, vineri după-amiază, de la ora 16.00, pe terenul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea. „Noi ne-am propus două obiective, primul să cîştigăm grupa în care am fost repartizaţi, grupa Roşie, o grupă cu echipe foarte bune. Ce este foarte important este că noi ne-am adjudecat victoria în toate cele 6 meciuri, nu a contat că am jucat în deplasare sau acasă. Important e că echipa a început să se lege, pentru că este totuşi o diferenţă cînd vine aproape o jumătate de echipă care intră în teren şi cu cei care au fost ai noştri. A fost o problemă, dar s-a rezolvat uşor-uşor, cu meciuri de verificare, cu meciuri din Cupa României. Eu spun că am ajuns la un moment cînd nu sîntem încă sută la sută, dar sîntem pe drumul cel bun, iar echipa este legată, nu foarte legată şi putem să mergem la Bucureşti să ne batem cu o echipă foarte, foarte bună!”, a spus preşedintele Stejarului, Vasile Niţă.

 CS Năvodari, trupă puternică

Dacă meciurile din seria de calificare au fost cîştigate la pas, altfel vor sta lucrurile în finala din această după-amiază. Stejarul este conştientă că va întîlni o echipă de un cu totul alt nivel, ceva mai omogenă şi cu jucători de calitate. „Cei de la Năvodari au cîştigat Seria Albastră, seria Moldovei, au făcut meciuri foarte bune, ei au un proiect care vine din urmă cu 5 ani, au crescut de la etapă la etapă, s-au completat în ultimul an cu jucători de la Farul, cu jucători din străinătate, jucători foarte buni. Ştim foarte bine lucrul acesta, sînt mai omogeni decît noi, dar prin dorinţa de victorie a tuturor trebuie să arătăm că sîntem mai buni decît ei şi trebuie să învingem!”, a completat Vasile Niţă.

Individual, sîntem mai buni!

Preşedintele Vasile Niţă are încredere totală în echipa sa, în valoarea individuală a jucătorilor, unul dintre capitolele unde s-ar putea face diferenţa. Elevii lui Costică Merşoiu au dovedit în plus şi multă voinţă, ambiţie şi determinare, iar acum toţi sînt hotărîţi să facă un meci mare pentru îndeplinirea primului obiectiv al sezonului. „Cred că, individual, sîntem destul de valoroşi. Nu sîntem sută la sută la capacitate, pentru că nu am avut timpul necesar, în 6 meciuri nu se poate clădi o echipă, un sistem de joc bine pus la punct. Dar dorinţa de care au dat dovadă şi dăruirea pe care o au băieţii, pe care au demonstrat-o în meciurile pe care le-am făcut, mă fac să cred că putem aborda cu foarte multă încredere acest ultim pas care ne-a mai rămas!”, a mai spus preşedintele Stejarului.

 

Tot vineri are loc şi tragerea la sorţi a sferturilor

Tot vineri, de la ora 18.30, va avea loc la sediul Federaţiei Române de Rugby, tragerea la sorţi a partidelor din sferturile de finală ale Cupei României. Evenimentul va fi transmis în direct pe Rugby TV. Pentru stabilirea meciurilor, precum şi a participantelor care vor disputa aceste meciuri, se vor forma două urne valorice, în prima urnă urmînd a fi introduse ocupantele locurilor finale 1, 2, 3 şi 4 din Grupa I valorică, iar în cea de-a doua se vor introduce ocupantele locurilor 5, 6 şi 7 din Grupa I valorică şi învingătoarea meciului de baraj dintre cele 2 echipe cîştigătoare ale Seriilor Albastră şi Roşie, CS Năvodari sau Stejarul Buzău. Partidele se vor desfăşura pe terenurile echipelor din prima urnă valorică, pe 7 mai. Pe 14 mai sînt programate semifinalele, iar pe 21 mai finala Cupei României.

 

Statistică CS Năvodari vs. Stejarul Buzău (sursa frr.ro)

CS NĂVODARI
-Loc 1 în Seria Albastră: 6 6-0-0 251-108 28 p (4 p BO)
-Eseuri marcate (36): Înaintare – 15 (Burlacu 4, Niţă 4, Agiacăi 3, Croitoru, Strat, Barbu, Comănici); Liniile dinapoi -19 (Pîrvu 4, Puişoru 3, Perju 3, Miron 2, Grigoraş 2, Zainea, M. Prodan, I. Prodan, Trandafir, Ciubotariu),
-Eseuri de penalizare – 2
-Eseuri primite – 17
-Puncte din tentative de ţintă: Trandafir – 60 p (24 tr.,7 lp), Slusar 2p (tr)

Rezultate în Seria Albastră:

Năvodari – Suceava 43-5

Năvodari – Galaţi 27-15

Bîrlad – Năvodari 35-40

Suceava – Năvodari 23-39

Galaţi – Năvodari 14-31

Năvodari – Bîrlad 71-17

 STEJARUL BUZĂU

-Loc 1 în Seria Roşie 6 6-0-0 194-44 28 p (4p BO)
-Eseuri marcate (29): Înaintare – 13 (Baraulea 5, Bulearcă 2, Barbu, Tănase, Trifan, Moise, Dinu, Spătărescu); Liniile dinapoi – 16 (Dumitrache 8, Niţu 2, Iordan 2, Caloian 2, Gongu, Stuparu)
-Eseuri primite – 7
-Puncte din tentative de ţintă: Niţu -34 p (14 tr., 2 lp), Caloian 10p (5tr.)

Rezultate în Seria Roşie:

Stejarul – Arad 20-5

Petroşani – Stejarul 0-36

Stejarul – Mănăştur 53-23

Arad – Stejarul 0-5 („masa verde”)

Stejarul – Petroşani 42-11

Mănăştur – Stejarul 5-38

 

echipa stejarul deschidere

line
footer
Cu sprijinul Netwave SRL | Designed by freelancer