Victorie superbă: Ştiinţa Petroşani – Stejarul Buzău 8-12 (3-3)!

Stejarul a revenit spectaculos în lupta pentru una din primele două poziţii, după victoria splendidă obţinută sîmbătă dimineaţă, în ultima etapă a turului, chiar pe terenul uneia dintre rivalele directe, Ştiinţa Petroşani. Meciul se anunţa teribil de greu pentru rugbiştii noştri, care veneau după un eşec digerat greu, în Parcul Tineretului, în faţa lui CS Năvodari şi în plus de asta Costică Merşoiu nu putea alinia cel mai bun „15”, fiind nevoit să găsească soluţii pentru a suplini absenţele internaţionalilor moldoveni Golubenco şi Boian, convocaţi la lotul naţional. După ce contabilizaseră deja două înfrîngeri în 5 partide, băieţii lui Costică Merşoiu erau conştienţi că un eşec şi la Petroşani ar fi diminuat foarte mult şansele de a mai ocupa un loc în primele două la finalul campionatului. Cu acest gînd au intrat şi pe teren, unul pe care îl părăsise învinsă inclusiv formaţia din Năvodari. În prima parte, echilibrul a fost cuvîntul de ordine, iar după 40 de minute se marcaseră doar 6 puncte, 3-3, Niţu punctînd din l.p. pentru echipa buzoiană. Şi după pauză s-au păstrat aceleaşi coordonate. Gazdele au mai reuşit un eseu, netransformat, în timp ce Niţu a mai tranformat alte 3 lovituri de pedeapsă, pentru o victorie extrem de importantă: 12-8! Distanţa faţă de Ştiinţa Petroşani, ocupanta locului 2, s-a redus acum la 5 puncte, dar echipa noastră are şi un meci în minus. „O victorie extraordinară şi deosebit de frumoasă, poate cea mai frumoasă de pînă acum! Am strîns rîndurile, băieţii au conştientizat că n-au altă variantă decît victoria, am reuşit-o şi iată că sîntem din nou acolo sus. Mai avem o restanţă, programul din tur ne avantează, cu Petroşaniul vom juca acasă la noi, avem mari şanse la locul 2”, a spus după meci preşedintele Vasile Niţă.

Stejarul: Suflea, Platon, Trifan, Deaconescu, Tatu, Bulearcă, Baboiu, Spătărescu, Cocîrlă, Niţu, Constantin, Dumitrache, Caloian, Mănicu, Bîsceanu. Rezerve: Moise, Grigore, Barbu, Dogaru. Antrenor: Costică Merşoiu

 

D.N.S. – Etapa a 7-a 

Ştiinţa Petroşani – Stejarul Buzău 8-12

CS Mănăştur – CSUAV Arad 14-7

RCM Galaţi – RC Bîrlad 14-21

CS Năvodari – Bucovina Suceava 32-0

 

Clasament

1.NĂVODARI 30

2.Petroşani 23

3.Stejarul 18

4.Suceava 18

5.Bîrlad 16

6.Arad 9

7.Galaţi 8

8.Mănăştur 3

 

 Următorul meci, pe 18 martie!

Cu doar o singură partidă rămasă de jucat în acest an, restanţa CSUAV Arad – Bucovina Suceava, de duminica viitoare, Divizia Naţională de Seniori intră în vacanţă pînă la sfîrşitul lunii martie, anul viitor! Stejarul va începe anul pe 18 martie, cînd este programată partida restanţă cu CSUAV Arad, în Parcul Tineretului, returul urmînd să înceapă o săptămînă mai tîrziu, cînd buzoienii vor juca tot pe teren propriu, cu RCM Galaţi.   

faza stejarul pag 7ok

line
footer
Cu sprijinul Netwave SRL | Designed by freelancer